Bemutatkozás

Kapcsolatom az ásványokkal 1994-ben kezdődött. Testvérem, Szabó István unszolására kezdtem bele egy számomra új, és ismeretlen dologba. Ez az azóta valamennyire megismert ismeretlen az életem részévé vált, és talán végig meghatározó is marad. 94 nyarán Nagy Károly Gyöngyösorosziban élő országos hírű gyűjtőtől vásároltam meg egy hatalmas gyűjteményt. Megkerestem a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumát egy kiállítás ötletével. Támogatták ötletemet, és biztosítottak számomra egy kiállító helyet, ami a mai napig azóta is folyamatosan látogatható. Ezzel párhuzamosan 1994 őszétől ,,mini” kiállításokkal általános iskolákban kezdtünk előadásokat tartani. Az elmúlt 16 évben gyerekek ezreivel ismertettük meg a Föld kincseit. Ez a tevékenységünk is a mai napig nagy sikerrel működik.

1996 augusztusában Fitos Attila, Sirányi Zoltán, Szabó István társaságában kapcsolatba kerültem az ősmaradványokkal. Egészen pontosan mi találtuk meg a GERECSEI ŐSKROKODIL leletet. 1996 szeptember 27.-én már megnyílt az ősmaradvány kiállításunk, szintén az esztergomi várban.

Újság, televízió, rádió. Felhajtás! 15 perc hírnév! Aztán egy ,,magyaros” fordulat. Ha eljönnek elmesélem!

Szeretem a páros éveket! 66 megszülettem, 80 általános iskola vége, 84 érettségi, 86 Erzsi a feleségem, 90 Máté a fiam, 92 Viki a lányom, 94 ásvány, 96 őslény. Munka.

2010 egy újabb páros év, és már itt az ideje valami újnak! Öcsém, Szabó István támogatásával egy régi álmom valósulhat meg a ,,bányánkban”. Még mindig ásványok és ősmaradványok!

Várom kedves jövendőbeli látogatóinkat tisztelettel, és nagy csodákkal az interaktív kiállításban.

Szabó Zoltán

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.